Kapya biberle domatesin buluştuğu acı sos nasıl yapılır?

Taze kapya biber ve domatesin uyumundan doğan, geleneksel lezzetleri modern sunumla buluşturan bir acı sos tarifi. Ev yapımı bu sos, hem günlük yemeklerinize lezzet katacak hem de misafir sofralarınızı renklendirecek pratik bir tarif sunuyor.

20 Kasım 2025

Kapya Biber ve Domatesle Hazırlanan Acı Sos Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr taze kapya biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Kapya biberleri yıkayıp, saplarını temizleyin ve dörde bölün
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
  • Sarımsakları ince ince dilimleyin veya ezin

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
  • Önce kapya biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun
  • Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika kavurun
  • Sarımsak, toz kırmızı biber, kimyon, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın
  • Kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın
  • Son olarak limon suyunu ekleyip 2 dakika daha pişirin

Son İşlem:

  • Pişen karışımı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
  • İsterseniz süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden arındırabilirsiniz
  • Sosu cam kavanoza alıp buzdolabında saklayın

İpuçları:

  • Daha acılı seviyorsanız bir miktar pul biber ekleyebilirsiniz
  • Sosun kıvamını kontrol ederek su ekleyebilir veya daha fazla pişirebilirsiniz
  • Buzdolabında 1 hafta boyunca tazeliğini korur
  • Et yemeklerinin yanında, makarnalarda ve mezelerde kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;