Kıymalı yeşil domates yemeği nasıl yapılır?

Yeşil domateslerin hafif mayhoş tadını kıymanın lezzetiyle buluşturan bu geleneksel yemek, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumlu dansı, tencerede birbirine karışarak evinizi mis gibi kokularla dolduruyor.

20 Kasım 2025

Kıymalı Yeşil Domates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 6-7 adet yeşil domates
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: bir miktar doğranmış maydanoz

Yapılışı:


  • Yeşil domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış yeşil domatesleri ve sarımsağı tencereye ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Sıcak suyu ekleyip, domatesler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı şekilde pişirin
  • Son olarak maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Yeşil domatesler olgunlaşmamış olduğu için daha serttir, bu nedenle iyice yumuşayana kadar pişirin
  • Kıymanın yağlı olması yemeğin lezzetini artıracaktır
  • İsterseniz içine 1-2 adet doğranmış yeşil biber ekleyebilirsiniz
  • Yemeğin suyunu çekmemesi için kısık ateşte pişirmeye özen gösterin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile tüketmek oldukça lezzetli olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;