{ "title": "Unsuz Domates Çorbası", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Unsuz-Domates-Corbasi-59.jpg", "date": "21.01.2024 14:12:42", "author": "Kazım DOĞAN", "article": [ { "article": "Unsuz Domates Çorbası, Çorbayı daha zevkle yemenize yardımcı olur. Çorbayı herkesin sevdiği, bazen ana yemek olarak, bazı zamanlarda yardımcı yemek olarak servis edilen bir yemektir. Sade bir unsuz domates çorbası nasıl yapılır. Değişik çorba çeşitleri kullanarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Peynirli ve daha sayamayacağımız kadar çeşitli çorba çeşitleri vardır. Yani herkesin damak zevkine uygun bir sos türü bulabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda bazı domates çorbası hakkında tarifler vereceğiz. Vereceğimiz domates çorbasının ölçüsünü ayarlamalısınız ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akşama çorba pişirecekseniz bunların arasından arzu ettiğinizi pişirebilirsiniz.

Unsuz Domates Çorbası Malzemeleri (4 Çorba Kaselik)
Unsuz Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domatesleri çok iyi yıkamalısınız ve buna dikkat edilmezse sağlık açısından zararlı olur. Kabuklarını bıçakla soyup temizliyorum. Bu aşamadan sonra sizler keyfinize göre ister domatesleri rendelersiniz veya rendelemekle uğraşmak istemiyorsanız domatesleri küp-küp koyup çorba piştikten sonra blender'den süzersiniz. Kesmiş olduğunuz domatesleri dik şekilde tüm domatesleri ince ince kıyın. Kuru soğanı ince dilimleyin. Tencereyi kısık ateşle ocağa atıp, tereyağı ve zeytinyağını 2 dk. İçerisinde eğitiyorsunuz. Yağ çok hafif köpür demeye başlayınca içine ilk olarak kıymış olduğum sarımsakları katıyorum. Ardından salçaları ilave edip yağda kızıştırarak biraz kavuruyorum. Biber salçanızı yoksa sorun değil keyfiniz bilir. Şimdi sıra domatesleri eklemelere geldi. Onları da ilave edip, arada karıştırarak, yumuşayana kadar pişiriyoruz. Aynı anda hazırlanan soğanları da üstüne ilave edip karıştırarak üzerine kaynar suyu koyuyorum. Kaynama başladıktan sonra kapağını taşmasın diye yarım kapatıp ocağın altını hafif ateşte pişiriyoruz. 10-15 dakika bu şekilde piştikten sonra karıştırıcıdan üzerinden ona değmeyecek şekilde geçiyoruz. Pürüzsüz bir yapı elde edince çorbamız artık hazır halde gelmektedir. Bu aşamaya kadar formül hep aynı.

Afiyet olsun.
" } ] }