{ "title": "Tereyağlı Domates Çorbası", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Tereyagli-Domates-Corbasi-94.jpg", "date": "29.01.2024 11:29:28", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Tereyağlı Domates Çorbası, domates ve tereyağının geleneksel lezzetiyle oluşan özellikle soğuk havaların geldiği kış ayları domates çorbasının tam zamanıdır. Bu çorbanın yapımı oldukça pratik ve basittir. Yapılışının az malzeme ile olması çalışan bayanlar için oldukça başarılı bir tariftir. Kaşar peyniri ve tereyağı ile tatlandırdığımız bu çorba çok beğenilecek, lezzeti ve sunumu ile yaptığınız diğer çorbalar yanında çok ayrı bir yere sahip olacaktır.

Tereyağlı Domates Çorbası İçin Malzemeleri
Tereyağlı Domates Çorbası Üzeri için
Tereyağlı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle iri domates seçilir. Yıkanır, kabukları soyularak rendelenir ve ayrı bir kaba koyulur. Tereyağlı domates çorbası için tencere hazırlanır ve ocak yakılır, tereyağı eritilir. Tereyağı eritilmiş tencereye un karıştırılarak ilave edilir. Yağ ve un kavrularak pişirilir. Un kokusunu verene kadar karıştırılır. Daha sonra rendeden geçirilen domateslerle birlikte salçada eklenir ve 1-2 dakika kadar kavrulur. Bu aşamada unun topaklanmaması da çorbanın lezzeti açısından çok önemlidir. Bu çorbanın için hiç ara vermeden karıştırılması gerekmektedir. Tereyağlı domates çorbasına bir litre kadar su ilave edilerek karıştırma işlemine kaynayana kadar 15 dakika boyunca devam edilir. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. Gerek görürseniz karıştırıcı kullanılabilir. Arzu edilen miktarda tuzu ekleyin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar kısık ateşte bekletilir. Ocağın altı söndürülür. Sıcak servis edilir. Servisi yaparken tereyağlı domates çorbanızın üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri serperek bir tutam da maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek ikramda bulunabilirsiniz. Yanında kızartılmış ekmek dilimleri ikram edilebilir. Tereyağlı domates çorbanız hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }