{ "title": "Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Kremali-Domates-Corbasi-Oktay-Usta-12.jpg", "date": "21.01.2024 07:23:09", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta: Yemek menülerinin, vazgeçilmez ve de olmazsa olmazı çorbalar her yaştan sevilen bir yemek türüdür. Çok farklı mutfak malzemeleri ile hazırlanan çorbalar hem sıcak olarak hem de soğuk olarak tüketilebilmektedir. Geçmişi çok eskilere kadar dayanan çorbanın Türk ve Anadolu mutfağında yeri bir başkadır. Özellikle Osmanlı'da saray mutfağından tutunda Anadolu'da köy sofralarına, şehirde şehirli evlerine her kesimin sofralarından eksik etmediği klasik bir lezzettir. Birçok farkı malzemeden yapılan çorbaların başlıcaları tarhana, mercimek, yoğurt, domates, ezogelin gibi tamamen tahıl veya sebze ile hazırlanabildiği gibi, et, sakatat, tavuk veya balıktan da yapılabilmektedir.

Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta; Domates çorbası gerek sade olarak gerekse de kremalı olarak yapılabilmektedir. Taze domates ile yapılabildiği gibi domates salçası ile de yapılabilir. Bu tamamen kişilerin damak tadı ile alakalıdır. Hem yapımı hem de kullanılan malzemeleri ile ziyafet sofralarında da yapılabilen misafirlerin beğenebileceği lezzetli bir tariftir. Şimdi sizlere Oktay Ustada nefis kremalı domates çorbası tarifi;

Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta Gerekli Malzemeleri
Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta Üzeri için
Kremalı Domates Çorbası Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Domatesleri yıkayalım ve kabuklarını soyalım, üzerine domates salçası ilave edip rondodan püre haline getirelim. Pişirme tenceresinde tereyağını eritip, unu ilave edelim un sararıncaya kadar karıştırma teli ile sürekli karıştırarak kavuralım. Hazırladığımız domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Bu aşamada topaklanma olabilmekte bunun için el karıştırıcı ile topaklanmasını önleyelim. Karışıma suyu ilave ederek karıştırma teliyle sürekli karıştırıp bir taşım kaynatalım. Kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabiliriz. Kremayı büyükçe bir kâseye alıp üzerine kepçe yardımı ile pişen çorbadan sürekli karıştırarak 2 kepçe ilave edelim. Çorba ile kremayı güzelce karıştıralım ve pişmekte olan çorbaya ilave edelim. Karıştırma teli ile sürekli karıştırıp iki taşım kaynatarak tuzunu ilave edip karıştıralım, daha sonra ocağın altına kapatabiliriz. Servis sırasında küp-küp doğrayıp fırınladığımız bayat ekmek, kaşar peyniri ve isteğe göre karabiberi üzerine katalım.
" } ] }