{ "title": "Közlenmiş Domates Çorbası", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Kozlenmis-Domates-Corbasi-13.jpg", "date": "19.01.2024 18:36:52", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Közlenmiş domates çorbası, en lezzetli çorbalardan biridir. Közlenmiş domatesli çorbayı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Domateslerin ekşi olmaması, çorbaya katılacak suyun ölçüsü ve kremasının çorba sıcak iken dökülmemesi gibi.

Közlenmiş Domates Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Közlenmiş Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesleri ve soğanı dörde bölüyoruz fırın kabına koyuyoruz. Ardından kırmızı biberi ikiye bölüp domates ve soğanın yanına koyuyoruz. Önceden kızdırılmış fırına fırın kabını sürüyoruz. Yaklaşık 20 dk içinde közlenecektir. Diğer taraftan uygun büyüklükteki tencerede yağı ve unu kavuruyoruz. İçine biber ve domates salçasını ekliyoruz. 2-3 dakika kadar pişiriyoruz. Közlenmiş olan sebzelerin kabuklarını soyup doğruyoruz. Hazır hale gelen sebzeleri tencereye koyup, yoğunluğunu açması açısından 1 su bardağına yakın suyu ilave ediyoruz. Mikser ile bir iki dakika pürüzsüz bir kıvam halini alana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra sıcak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Pul biberi ve kara biberi de ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Pişen közlenmiş domates çorbasını servis ederken üzerine kremasını dökebilirsiniz. Kremayı çorba sıcak iken dökmemeye özen göstermelisiniz. Çorba sıcak iken dökülen krema kesilecektir. Közlenmiş domates çorbamız servise hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }