{ "title": "Kaşarlı Domates Çorbası", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Kasarli-Domates-Corbasi-59.jpg", "date": "20.01.2024 12:37:20", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kaşarlı Domates Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alan ve hemen hemen bütün öğünlerde tüketilebilen birçok çorba çeşidi bulunmaktadır. Çorba çeşitleri arasında en çok tercih edilen kaşarlı domates çorbası olmaktadır. Kaşarlı domates çorbası çok lezzetlidir. Çok lezzetli olmasının yanı sıra kaşarlı domates çorbası malzeme olarak da çok ekonomiktir. Ev hanımlarının en çok tercih ettiği kaşarlı domates çorbasının yapılışı şu şekildedir;

Kaşarlı Domates Çorbası İçin Malzemeleri
Üzeri için
Kaşarlı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Kaşarlı domates çorbası için öncelikle domatesleri yıkayın. Kaşarlı domates çorbası için domates seçerken domateslerin olgun olmasına özen gösterin. Daha sonra derin bir kabın içerisine bir miktar sıcak su koyun. Daha sonra sıcak suyun içerisine domatesleri koyun. Bu uygulama ile domatesler daha rahat soyulacak. Domatesleri belli bir süre sıcak suyun içerisinde beklettikten sonra domatesleri sıcak suyun içerisinden çıkartın. Sıcak suyun içerisinden çıkarttıktan sonra domatesleri soğuk suyun altına tutarak domatesler şoklanmış olacaktır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra domateslerin kabukları kendiliğinden soyulacaktır.

Domatesleri soyduktan sonra rendeleyin. Daha sonra orta boy tencerenin içerisine yağı koyun. Yağı koyduktan sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak ocağın altını açın. Yağ biraz ısınınca rendelediğiniz domatesleri yağın içerisine ilave ederek karıştırın. Domatesler diriliğini kaybedene kadar yağın içerisinde kavurun. Domatesler diriliğini kaybedince salçayı ekleyin. Salçayı ekledikten sonra yaklaşık üç dört dakika salçayı kavurun. Salçayı kavurduktan sonra unu ilave edin. Unu ilave ederken mutlaka hızlı hızlı karıştırmanız gerekir. Unu hızlı hızlı karıştırmazsanız un top top olur. Bir süre unu da kavurduktan sonra yavaş yavaş sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Suyu ilave ettikten sonra çorbayı kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca sütü ilave edin. Sütü ilave ederken direk kaynayan çorbanın içerisine ilave etmeyin. Önce sütü bir kâsenin içerisine alın. Daha sonra kaynayan çorbanın içerisinden bir kepçe alarak sütün içerisine ilave ederek karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra sütü çorbanın içerisine ilave ederek karıştırın. Sonra çorbayı üç dakika kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ederek karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra kaşarlı domates çorbası hazır olacaktır. Servis yaparken çorbanın üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }