{ "title": "Ev Yapımı Domates Çorbası", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Ev-Yapimi-Domates-Corbasi-96.jpg", "date": "19.01.2024 21:51:18", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Ev yapımı domates çorbası, oldukça kolay ve lezzetli bir çorbadır. Türk mutfağında çorbanın yeri çok özeldir. Bu nedenle yaz aylarında bile genellikle tüm evlerde çorbasız akşam yemeği yenilmez. İyi ki böyle bir kültürden gelmişiz. Çünkü çorba insan sağlığı ve metabolizma için çok önemlidir. Hatta uzmanlar akşam çorba ve salatanın yeterli olacağını bile dile getirmektedir. Domates çorbasını her mevsim yapabilirsiniz. Fakat ben konserve domatesin kokusunu pek sevmediğim için domatesin bol ve güzel olduğu mevsimlerde bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Biz bayanlar eve misafir geleceği zaman hemen acaba değişik ne yapabilirim diye derin düşüncelere dalarız. Yemekli misafir ve Ramazan ayında iftar menünüz için size harika bir domates çorbası tarifi sunuyorum. Umarım deneyince çok beğenirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Ev yapımı domates çorbası için gerekli malzemeler
Üzeri için
Ev yapımı domates çorbası nasıl yapılır?

Çorbamızın yapımına domatesleri rendeleyerek başlayalım. Daha sonra derin bir çorba tenceresinin içerine tereyağı ve sıvı yağı atın. Eridikten sonra kısık ateşte unu da ilave ederek un kokusunun gitmesi için biraz kavurun. Ocağın altın kapatın ve biraz soğutarak unu yarım çay bardağı soğuk su ile çırparak iyice açın. Tekrar kısık ocağa alıp üzerine hemen rendelenmiş domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kavurun. Koyu kırmızı bir çorba olsun isterseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber salçası atabilirsiniz. Kavrulan domateslerin üzerine toz biberi ve tuzu da ilave edin. Daha sonra soğuk su ve sütü ya da kremayı bir kâsede karıştırarak domates karışımının üzerine ilave edin. Çorbayı süt veya kremadan dolayı kesilmesin diye sürekli karıştırarak pişirin.

Ev yapımı domates çorbası hazır. Çorbayı ilk sıcağı çıktıktan sonra çorba kasesine biraz alın. Üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiberi ilave edin. Arzu ederseniz şık görünüm için üzerine bir dal taze nane koyabilir ya da toz nane ekebilirsiniz. Ayrıca evdeki bayat ekmekleri küp-küp doğrayarak ve teflon tavada biraz tereyağı ve baharat ile gevreterek domates çorbasının yanında ikram edebilirsiniz. Ermiş kaşar kıtır ekmek harika bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.

" } ] }