{ "title": "Domates Çorbası Domates Suyu", "image": "https://www.domatescorbasi.gen.tr/images/Domates-Corbasi-Domates-Suyu-74.jpg", "date": "21.01.2024 19:18:45", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Domates Çorbası Domates Suyu, Domates patlıcangillerden sadece bir senelik bitki ve bu bitkinin meyve kısmıdır. Patates gibi domatesin de anavatanı Güney Amerika'dır. Oldukça yüksek ve dağlık bir ülke olan Peru ülkesinin alçak kesimlerinde kendiliğinden yetişmektedir. Domates oldukça sıcak, ılık, derin, kuvvetli, sıkı ve güneş alan bir toprak isteyen sebze türüdür. Domates sebzesi Amerikanın keşfinden hemen sonra meyve kısmı zehirli sanılarak hiç önemsenmemiş ilk önce süs bitkisi olarak yetiştirilmiştir. Bol vitaminli ve faydalı bir sebze olduğu anlaşıldıktan sonra da tarımı yaygınlaştırılmıştır. Ancak domatesin Türkiye'ye ne zaman geldiği ise belli değildir. Olgun bir domatesin yüzde doksan beşi su yüzde 0,2 ise yağ, yüzde 3,3 ise şeker geri kalanı ise madensel madde ve selülozdur. Domates turşu, salata şeklinde kullanıldığı gibi çiğ olarak da yenir aynı zamanda konserve ve meyve suyu şeklinde de çok sık tüketilmektedir.

Domates Çorbası Domates Suyu İçin Gerekli Malzemeleri
Domates Çorbası Domates Suyu Nasıl Yapılır?

Kış ayı için yapmış olduğum domates soslarından domatesin suyunu süzmüş olduğum için geriye kalan domates suyunu araya vermemiş değerlendirmiş oldum. Eğer ister iseniz domatesi rendeleyerek de yapabilirsiniz. Bu enfes çorbayı yapmak için öncelikle tereyağını bir tencere içine alın unu da ilave ettikten sonra iyice kavurun. Kavrulmakta olan unun içine salçayı da ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Daha sonra domates suyunu azar, azar ilave ederek kaynamaya bırakın. Eğer topaklanma olur ise blenderden geçirin. Kaynamaya başladıktan sonra da çorbaya sütü de ilave edin. Eğer çorba koyu bir kıvamda olur ise su ilave etmeniz gerekirse soğuk su değil kaynamış sudan azar, azar çorbanın kıvamını bozmadan ilave edin. Biraz daha kaynatın eğer ister iseniz istediğiniz baharat çeşitlerini de ilave edin. En son olarak da üzerine kaşar rendesi de ilave ederek sıcak, sıcak yanında kıtır ekmekle servis yapın.

Afiyet Olsun.

" } ] }