Tereyağının yarısını yani 1,5 yemek kaşığı olacak şekilde tencereye koyarak eritiyoruz. Tereyağı çabuk yanabileceği için yanmamasına dikkat etmemiz gerekmektedir. 1 adet kuru soğanı incecik doğruyoruz, bunun yanında havucu, maydanozu ve kereviz saplarını erittiğimiz tereyağıyla buluşturarak soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından yeşil domatesleri ince ince doğrayarak tencereye ilave ediyoruz ve 10 dakika kadar tekrar kavuruyoruz. Domateslerin eridiğini görünce üzerine 7 barda soğuk suyu ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra bütün malzemeler eriyene kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Bu kaynattığımız tam erimeyeceği için süzgeç yardımıyla başka bir kaba alıyoruz. Böylece kalan katı malzemesini suyundan ayırmış olacağız.
Süzdüğümüz malzemeyi bekletirken kalan 1,5 kaşık tereyağı tencereye alarak eritiyoruz. Tekrar yanmamasına özen gösteriyoruz. Eriyince 3 kaşık unu ilave ediyor ve kavuruyoruz. Kavurma işlemini tamamladıktan sonra başka bir kaba aldığımız domates püresini tencereye ilave ederek birbiriyle karışmasını sağlıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Böylece çorbamız servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.