Biber ve soğanları güzelce yıkayıp incecik doğruyoruz. Bir tencereye 4 kaşık sıvı yağı koyup içine incecik doğradığımız kuru soğan ve biberleri katıp kavuruyoruz. Hafif pembeleşince domatesleri rendeleyip üzerine koyuyoruz ve tuz ile şekeri de ilave ediyoruz. Bu malzemeleri kavururken üzerine 6 su bardağı hazırladığımız et suyunu ve karabiberi ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra üzerini yarım kapatıp altını hafif kısıyoruz. Yarım saate kadar kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız hazırlanırken terbiyesini hazırlamaya başlayabiliriz. Terbiyesi için unu, yumurtayı, limon suyunu ve iyice çırpıyoruz ve kaynamaya devam eden çorbanın üzerine terbiyesini yavaş yavaş ilave ediyoruz. Fakat topaklaşmamasına dikkat etmeliyiz.
Terbiyesini ilave ettikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Terbiyeli domates çorbası servise hazır hale gelmiştir ve servis edebiliriz.
Afiyet olsun.