Un ve tereyağını derin bir tencereye alalım.
Yağı eritip un ile sürekli karıştırarak kavuralım. Un pembeleşinceye kadar kavuralım. Un rengi kararmaya başlayınca ocağın ateşini kapatalım. Domates salçasını unun içine ekleyip iyice karıştıralım. 2 su bardağı suyu tencereye ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra tekrar ocağın altını açalım. İyice karıştırdıktan sonra kalan suyu da ekleyelim. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Karıştırılmadığı takdirde un tencerenin altına çöker ve çorbamız dibini tutar. Salçalı domates çorbası kaynadıktan sonra bir süre daha kaynatalım. Kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz. Salçalı domates çorbasını servis ederken rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.