İlk olarak domatesin kabukları soyulmalıdır. Daha sonra soyulan domatesler püre haline getirilmelidir. Tencere içine tereyağı veya sıvı yağ koyulmalı ve hafif ısınması beklenmelidir. Yağ tercihi arzuya göre farklılık gösterebilir. Hafif ısınan yağa un ilave edilmelidir. İlave edilen un pembeleşinceye kadar kavrulmalıdır. Daha sonra hafif sulandırılan salça ile domates püresi de ilave edilip iyice karıș tırılmalıdır. Yavaş yavaş suyu da katılarak karıș tırılmaya devam edilmelidir. Daha sonra da 1 su bardağı olan süt ilave edilmelidir.
Sade domates çorbası kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatılmaya devam edilmelidir.
En son olarak tuz ve karabiber ilave edilip
sade domates çorbası ocaktan alınmalıdır. Servise sunulmadan önce üzerine kaşar peyniri rendelenmeli ve doğranmış maydanoz serpilmelidir.
Sade domates çorbası sıcak sıcak servis yapılmalıdır.
Afiyet olsun.