İlk olarak domatesleri kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriyoruz. 1 su bardağı olacak şekilde hazırlamamız yeterlidir. Üzerine sütü, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip tekrar rondodan geçiriyoruz. Bu şekilde domates püresi hazır oluyor. Orta boy tencerede tereyağı eritiyoruz ama yanmamasına dikkat etmeliyiz. Üzerine unu ilave ediyoruz ve sürekli çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. Topaklanmaması gerekmektedir. Çırpıcı kullandığımız için topaklanması mümkün değil. Altınında çok açık olmaması gerekli.
Unun kokusunu aldığımız zaman üzerine hazırladığımız domates sosunu ilave edip 3-4 dakika daha karıştırıp pişiriyoruz. Üzerine istediğimiz kadar sıcak su ekliyoruz. Kıvamını istediğimiz gibi hazırlıyoruz. Çorbanın üzerine tuzunu da ekleyip altını kısık vaziyette 15-20 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz. Şimdi sırada labne peynirimizi hazırlamak var. Labne peyniri bir kâsenin içine alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı süt ilave ederek çırpıyoruz. Krema haline getirip hazır olan çorbamıza ilave ediyoruz. Labneli domates çorbamız hazırdır. Servis edebiliriz.
Afiyet olsun.