Domates püreleri önceden yaz ayında hazırlanıp kavanozlara yerleştirildiğinden çorbamızın yapımı biraz daha kolay hale gelir. O nedenle de direk bir tencere alarak içerisine tereyağı ve un ilave edildikten sonra normal ateşte iyice rengini değiştirene kadar kavrulur. Yanmamasına dikkat edilmelidir. Daha sonrasında içerisine domates püresi ilave edilerek bir tahta kaşık yardımı ile iyice özenerek karıştırılmaya devam edilir. Karıştırma işlemi devam ederken içerisine su ilave etmeye başlarız.
Suyu da ilave edildikten sonra on beş dakika daha böyle kaynattıktan sonra içerisine sütümüzde eklenerek bir iki dakika kadar pişirildikten sonra altı kapatılır. Bu arada tuzunu bakarak atmanızda fayda vardır. Çünkü domates püreleri hazırlanırken daha uzun dayanıp bozulmaması için içerisine tuz atılır. Artık
domates püre ile domates çorbamız hazır ve servis edilebilirdir. Önceden rendelediğiniz kaşarları kaselerin üzerine süs olarak uygulayıp tüm misafir ve aile bireylerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.